Madarak és fák napja

Szereted a természetet, a zöldellő mezőket és fákat és a csiripelő madarakat? Képzeld, ma van a napjuk!

A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. Ennek a napnak a célja, megemlékezésekkel és rendezvényekkel felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára és egyfajta elköteleződést alakítsanak ki az emberekben, különösen a fiatalokban. Ez a hagyomány már több mint 100 évre nyúlik vissza, az 1902-es párizsi egyezmény volt az előzménye. Ugyanis ezt követően szervezte meg hazánkban az első madarak és fák napját Chernel István. Az ünnep Herman Ottó közreműködésével vált hivatalossá 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára.

Ezen a napon a tanárok tematikus előadásokat tartottak ebben a témában, hogy milyen kiemelkedő fontossággal bír a környezetünk védelme. A fák jelentőségét is kiemelték és volt, hogy a gyerekek fákat ültettek, melyekkel azután szimbolikusan együtt nőttek fel.

Idén is számos programmal készülnek rengeteg helyszínen, így ha szeretnél részt venni ezen a jeles napon, akkor érdemes szétnézned a környékeden. Természetesen a mindennapokban sokat tehetsz környezetedért, de a mai nap egy jó kiindulópont lehet.

Olvasd el többi cikkünket is:

Ünnepeljük együtt a nemzetközi Star Wars napot! »

7 feladat a húsvéti családi vetélkedőhöz »

Szuperaranyos party állatka - LLP Ragyogó KaméLeon »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben