7 feladat a húsvéti családi vetélkedőhöz

Ha már túl vagytok az ünnepi ebéden és a tojáskeresésen, akkor mozgósíthatjátok a család apraja-nagyját egy mókás húsvéti versenyre. Összegyűjtöttünk néhány feladatot, amit Ti is bátran bevethettek.

Akadálypálya nyusziugrásban

Készítsetek együtt egy akadálypályát, amit mindenkinek teljesítenie kell, méghozzá nyusziugrásban. Lehet benne szlalomozás, hullahopp karikán és (puha anyagból készített) akadályokon átugrálás is. A pontozás érdekében mérhetitek az időd és mínuszpontként számolhatjátok a ledöntött akadályokat, de a jó szórakozás a legfontosabb.

Tojásegyensúlyozás

Kanálban egyensúlyozzatok egy tojást a starttól a célig! Ha a gyorsaság nem elég kihívás, akkor nehezíthetitek a feladatot akadályokkal, esetleg egy lábon ugrálással is.

Tojáspucolás vakon

Nézzétek meg ki pucol leggyorsabban főtt tojást! Azért a feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Ha van otthon Fejjel lefelé szemüveg, akkor a sorra kerülő versenyző vegye azt fel, és a feje tejére állított világban próbálkozzon a könnyűnek tűnő művelettel. Ha nincs kéznél a szemüveg, akkor az extra nehéz, bekötött szemű változatot ajánljuk.

Célba dobás hungarocelltojásokkal

Színes (kifestett) hungarocelltojásokkal próbáljatok beletalálni egy kosárba! A pihekönnyű tojásokkal nem is olyan könnyű célozni!

Építőkockás kihívás

Válasszatok egy húsvéti figurát, például nyuszit, csibét, hímes tojást, amit mindenkinek ki kell rakni építő kockákból. A LEGO® húsvéti ötletei közül bármikor meríthettek inspirációt. A leggyorsabb játékos kapja a legtöbb pontot. Alternatívaként választhattok kreatív kihívást is, amikor mindenkinek magától kell kitalálnia egy húsvéti alkotást, ami kis színes kockákból épül fel.

Tavaszi puzzle

Ha van otthon kevés darabos tavaszi vagy nyuszis tematikájú puzzle, versenyezhettek, hogy ki rakja ki leggyorsabban! Ha csak nagyobb puzzle áll rendelkezésre, akkor azt számoljátok, hogy a megadott idő alatt ki találja meg a legtöbb darabkának a helyét! Ha a vetélkedőnek vége, akkor együtt befejezhetitek a tavaszi szünetben a puzzle kirakását.

Egy kis kvíz

A kvízjáték egy kicsit több előkészületet kíván, és az egyik családtagnak be kell vállalnia a műsorvezető szerepét. Elég a műsorvezetőnek kigyűjteni néhány húsvéti kérdést – természetesen válaszokkal együtt, és kezdődhet is a versenyzők tudásának tesztelése. Az agytorna kellemes levezetés lesz az ügyességi versenyeknek.

Jó versenyzést és boldog húsvétot kívánunk!

Olvasd el többi cikkünket is:

Madarak és fák napja »

Ünnepeljük együtt a nemzetközi Star Wars napot! »

Szuperaranyos party állatka - LLP Ragyogó KaméLeon »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben